Oppland
Tradisjonsmat fra Oppland
I «hjertet av Norge» ligger Oppland med sine flate bygder, store dalfører og flere av landets høyeste fjell. Landskapet har formet mattradisjonene, med et kosthold som i hovedsak tok utgangspunkt i melk, korn og poteter.
Her kan du finne oppskrifter hentet fra Opplands rike mattradisjoner.
mat fra Oppland

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Hakkakjøtt med mjølkegryn
Tradisjonsrik middagsrett etter oppskrift frå Venabygd.
Middagsretter
Lett
3timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Sauset klubb
Tradisjonsrik kost etter oppskrift fra Gran.
Middagsretter
Middels
1timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Fersk suppe med klot
God og tradisjonsrik suppe etter oppskrift fra Gran.
Middagsretter
Middels
3timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Grynpølse fra Vardal
Grynpølse med byggryn og svineknoke, som var tilgjengelige råvarer hele året.
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Småbrød
Småbrød er kaffemat til hverdag og fest i Nordre Land.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Grynpølse «ala Sinni»
Dette er en rett som er brukt i mange strøk av det indre Østlandet.
Middagsretter
Lett
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Strull fra Brandbu
Oppskrift som har gått i generasjoner.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Potetsuppe
Potetsuppe blir brukt til både hverdag og fest!
Middagsretter
Lett
60minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Oppland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Oppland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Oppland Bygdekvinnelag har om lag 1 100 medlemmer i 37 lokallag.