Nord-Trøndelag
Tradisjonsmat fra Nord-Trøndelag
Nord-Trøndelag er et fylke som er rikt på både historie, mattradisjoner og naturressurser.
I dette fylket finner vi noen av landets beste jordbruksområder. Jakt og fiske i de dype trønderske skogene har i all tid gitt viktige bidrag til den daglige kosten.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsrike matretter fra Nord-Trøndelag.
mat fra Nord-Trøndelag

-
Oppskrift
Skjenning fra Inderøy
Tradisjonsrikt tilbehør til sodd og annen festmat.
Brødmat/Bakverk
Vanskelig
1døgn
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Spekepølse
Skikkelig stabburskost med smak av tradisjoner.
Middagsretter
Vanskelig
5timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Gjæret surkål
Klassisk middagstilbehør laget på en tradisjonsrik metode.
Tilbehør
Lett
5døgn
Tilbehør
-
Oppskrift
Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Nord-Trøndelag? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag har om lag 600 medlemmer i 20 lokallag.