
Eplestrudel
Oppskrift på deilig butterdeigskake laget med eplemos og epleskiver. Serveres med vispet krem eller iskrem.
Lett
20minutter
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk pakke frossen butterdeig
- 1 stk glass eplemos, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
- 1 stk eple, skåret i svært tynne skiver
- 1 stk sukker og kanel strødd over eplene
Fremgangsmåte
Bruk ferdigkjøpt og frossen butterdeig. Tin butterdeigen i 30 minutter til én time, før du kjevler leiver i cirka dobbel størrelse.
Smør eplemost over og legg gjerne svært tynne epleskiver oppå.
Strø med kanel og sukker.
Rull sammen som en rullekake. Legg skjøtene ned på plata. Stek rullene til de blir lysebrune.
Sikt melis over og skjær hver rull i tre til fire stykker når du serverer dem – lune eller kalde, med eller uten is eller krem.
Rettens opphav
Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».
Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.