Eplestrudel

Eple, eplestrudel

Eplestrudel

Oppskrift på deilig butterdeigskake laget med eplemos og epleskiver. Serveres med vispet krem eller iskrem.

epledessert

eplekake

epler

Lett

20minutter

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk pakke frossen butterdeig
  • 1 stk glass eplemos, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
  • 1 stk eple, skåret i svært tynne skiver
  • 1 stk sukker og kanel strødd over eplene

Fremgangsmåte

Bruk ferdigkjøpt og frossen butterdeig. Tin butterdeigen i 30 minutter til én time, før du kjevler leiver i cirka dobbel størrelse.

Smør eplemost over og legg gjerne svært tynne epleskiver oppå.

Strø med kanel og sukker.

Rull sammen som en rullekake. Legg skjøtene ned på plata. Stek rullene til de blir lysebrune.

Sikt melis over og skjær hver rull i tre til fire stykker når du serverer dem – lune eller kalde, med eller uten is eller krem.

Her er oppskrift på hjemmelaget eplemos

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».

Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.

Boken jordeple og søteple, utgitt av Telemark Bygdekvinnelag