
Mors eplekake
En tradisjonell og velsmakende oppskrift på hjemmelaget eplekake.
Lett
50minutter
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk egg
- 400 g sukker
- 200 g smør
- 6 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 dl melk
- 2 stk epler i båter - eller så mange som trengs for å fylle forma
Fremgangsmåte
Slik lager du hjemmelaget eplekake:
Visp egg og sukker til eggedosis.
Ha i mel og bakepulver.
Kok opp melk og smør, og ha det i røra til slutt.
Helles i smurt form.
Stikk eplebåter, tett i tett i deigen.
Stek eplekaken på 200 grader i ca. 30 minutter.
Smaker godt sammen med vispet krem eller is.
Rettens opphav
Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».
Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.