
Flatbrød fra Frogn
Brødmat/Bakverk
Lett
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 kg hvetemel
- 0.5 kg fin og grov sammalt rug, og fin og grov sammalt hvete
- 3 ts salt
- 1.5 l kaldt vann
Fremgangsmåte
Bland det tørre.
Tilsett kaldt vann. Rør sammen deigen for hånd.
Kjevles ut til tynne leiver. Emnene steks på takke.
Bruk det melet du ønsker, fint eller grovt til utbaking.
Rettens opphav
Oppskriften kommer fra tidligere leder i Norges Bygdekvinnelag, Jorun Henriksen. Hun er medlem i Frogn Bygdekvinnelag i Akershus.
Dette flatbrødet er det mange som bruker til møljebrød
Uten strøm, med kun tilgang til vedfyring, vil flatbrød duge godt.
Det er funnet baksteheller av kleberstein fra Hardanger på 1100-tallet. Flatbrød og lefse kan være så gammelt. Flatbrød er ugjæret eller usyret brød som blir bakt ut til store, tynne leiver.