Rabarbrais

rabarbrastilker på bord

Rabarbrais

Overrask med en frisk is på rabarbra!

Desserter

Lett

3timer

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 ts kanel
  • 2 dl vann
  • 3 stk eggeplommer
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Kutt rabarbraen i biter og kok disse møre sammen med vann, kanel og halvparten av sukkeret. Avkjøl.
  2. Vis eggeplommene og resten av sukkeret til blanding er lys og luftig.
  3. Visp kremfløten stiv.
  4. Bland forsiktig sammen kremen, eggedosisen og rabarbrablandingen og fyll alt over i en boks eller bolle som tåler frysing. Sett beholderen i fryseren.
  5. For å få en jevn og fin iskrem bør du rør i i isen noen ganger mens den fryser.

Tips

Hvis du har iskremmaskin kan du blande og fryse isen i den.

Av eggehvitene kan du lage mandelmakroner mens isen fryser, oppskrift finner du her (åpner i ny fane).

Rettens opphav

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.