
Elgkarbonader
Karbonader på elgkjøtt er mager og kjempegod middagsmat.
Middagsretter
Lett
40minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg karbonadedeig av elg
- 1 ss salt
- 0.5 ts pepper
- 1 dl vann
- 1 dl melk
- 1 ss potetmel
- 2 stk egg
- 1.7 dl havregryn
- 1 dl finhakket løk
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, til deigen slipper kanten av bollen.
- Form karbonadene. Det letteste er å fukte hendene og ei skjærefjøl, og forme karbonadene på fjøla.
- Stek karbonadene i godt smør i ei stekepanne til de er gjennomstekte.
Server med brun saus, ertestuing, poteter og tyttebær.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Gansdalen Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
I Akershus har det blitt jaktet på elg til alle tider. Elgen var nær ved å bli utryddet i fylket mot slutten av 1800-tallet, men fredningsbestemmelser har snudd denne utviklingen.
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(755) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(1861) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(1744) } } }