
Elghakk
Elghakk med kokte grønnsaker, tyttebær og flatbrød er festmat!
Middagsretter
Lett
40minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg malt elgkjøtt
- 1 stk gul løk
- 6 stk poteter
Fremgangsmåte
- Brun det malte elgkjøttet lett i stekepanne.
- Del potetene i store terninger og skjær løken i biter.
- Ha kjøtt, poteter og løk i en kjele. Ha i vann til det såvidt dekker kjøttet.
- Kok elghakket til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.
- Server med tyttebær og flatbrød til.
Tips
Du kan også dele opp gulrøtter og ha dette i elghakket sammen med de øvrige ingrediensene.
Rettens opphav
Elghakk blir gjerne regnet som en typisk tradisjonsmatrett i Østerdalen. Denne oppskriften ble sendt inn av Skedsmo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
I Akershus har det blitt jaktet på elg til alle tider. Elgen var nær ved å bli utryddet i fylket mot slutten av 1800-tallet, men fredningsbestemmelser har snudd denne utviklingen.
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(2369) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(1742) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(2343) } } }