Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Blomkål er en allsidig grønnsak. Her er den brukt i en deilig suppe.

Middagsretter

Lett

20minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 1.2 l kraft eller buljong
  • 1 stk løk
  • 3 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 1.5 ts salt
  • 1.5 ts pepper
  • 3 ts sommersar (tørket)

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp blomkålen i små buketter. Stilken kuttes i små terninger. Finhakk løken.
  2. Kok opp væsken og ha i grønnsakene.
  3. Bland hvetemel og melk og rør det sammen til en jevning. Hell jevninga opp i suppa slik at alt får koke sammen noen minutter.
  4. Smak til med salt og krydder. Hvis krafta er salt fra før, trenger du ganske lite ekstra salt. Om du ønsker ei helt jevn suppe kan du kjøre den i blender eller bruke en stavmikser.
  5. Server suppa med brød eller flatbrød.

Meljevning

Å lage jevning av mel og kald væske er lett! Ha mel og væske i et syltetøyglass eller en boks med tett lokk og rist kraftig til blandinga er jevn og uten klumper. Hell den deretter i suppa under omrøring.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. I denne oppskriften bruker hun urten sommersar, som har blitt brukt som smakstilsetning i mat i over 2000 år. Om du ikke får tak i sommersar kan du eksperimentere med andre urtekrydder som merian, salvie eller tilsette litt revet muskat.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(392)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(932)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(848)
    }
  }
}