Ambrosiabrød

Ambrosiabrød

Ambrosiabrød

Oppskrift på god, søt hvetebakst som er lett å lage. Godt følge til kaffen.

bakst

gjær

hvetebakst

julekake

kaffebrød

rosiner

Brødmat/Bakverk

Lett

60minutter

Rogaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l H-melk
  • 3 dl sukker
  • 150 g margarin
  • 1 stk rosiner
  • 100 g gjær
  • 1.6 kg hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, sukker, margarin og rosiner. Avkjøl til ca 37 grader.
  2. Elt i mel og gjær. Hev deigen.
  3. Trill ut ca 12 runde småbrød. Etterhev.
  4. Stek på 200 grader i 15-20 min på nederste rille

 

Her er tips til annen bakst fra Rogaland:

Krotekaker

Kråtekaker

Syrekaker

Hedle-hestar

 

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Aud Alstveit i Sandnes Bygdekvinnelag.

Inspirasjon til annen bakst fra Rogaland