
Sursild
Lag din egen sursild til pålegg!
Tilbehør
Lett
4.5timer
Landsdekkende
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk store spekesild
- 1 stk stor løk i skiver
- 1 dl eddik
- 1 dl sukker
- 1.5 dl vann
- 1 stk laurbærblad
- 10 stk pepperkorn
- 10 stk sennepsfrø
Fremgangsmåte
- Rens, flå og fileter silden. Legg filetene i kaldt vann i cirka 4 timer.
- Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. Avkjøl.
- Skjær løken i skiver. Tørk filetene godt og skjær dem i passende biter. Legg sildebitene lagvis med løken i en krukke, og hell den kalde laken over. La sursilden stå til neste dag før den brukes. Silda er holdbar i 1-2 uker i kjøleskap.
Rettens opphav
Spekesild har hatt stor betydning i det norske kostholdet, og mange steder kunne det være vanlig med flere sildemåltider om dagen.
Tidligere ble spekesilda spist svært salt. Det var ikke vanlig å vanne ut spekesilda, og man måtte dermed regne mye drikke til et sildemåltid.
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(3053) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(961) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(1205) } } }