
Bringebær- og jordbærsyltetøy
Godt syltetøy med både bringebær og jordbær.
Tilbehør
Lett
20minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg bringebær
- 1 kg jordbær
- 500 g sukker
Fremgangsmåte
- Knus jordbær og bland med bringebær og sukker. Rør til sukkeret er oppløyst.
- Fyll i beger og frys. Om ein ønskjer det kan ein ha i litt tjukningsmiddel for frysetøy.
Dette vert eit nydeleg syltetøy om du brukar ville bringebær. Dei er seine å plukke, og jordbæra dryger dei. Jordbæra gjer òg at syltetøyet blir finare på konsistens og får mindre steinar, samstundes som den fine smaken av bringebæra kjem tydeleg fram.
Du kan lese mer om sylting og safting HER.
Rettens opphav
Frysing er en nyere metode for konservering av frukt og bær – siden dypfryseren ikke var vanlig før fra 1960-tallet og utover.
Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.