Hetevegger

hveteboller på stekeplate

Hetevegger

Vestlandsk dessert som tradisjonelt serveres blåmandag, dagen etter fastelavnssøndag.

Desserter

Lett

10minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kanel eller kardemomme
  • 1 stk hvetebolle

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, smør, sukker og kanel eller kardemomme.
  2. Skjær ut et «lokk» i toppen av bollen. Legg bollen i en dyp tallerken. Hell den varme melken i fordypningen i og rundt hvetebollen.
  3. Sett på «lokket» og server mens det er varmt. Spises med skje.

Oppskrift på hveteboller finner du her.

Rettens opphav

Heitevegger blir regna som en rett fra Bergen – som var mye utsatt for kontinental påvirkning – men kan også tolkes som ei fornorsking av «heisse Wecke» – et slag franskbrød eller hvetekake.
Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012