
Hetevegger
Vestlandsk dessert som tradisjonelt serveres blåmandag, dagen etter fastelavnssøndag.
Desserter
Lett
10minutter
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 dl melk
- 2 ss smør
- 2 ts sukker
- 1 ts kanel eller kardemomme
- 1 stk hvetebolle
Fremgangsmåte
- Kok opp melk, smør, sukker og kanel eller kardemomme.
- Skjær ut et «lokk» i toppen av bollen. Legg bollen i en dyp tallerken. Hell den varme melken i fordypningen i og rundt hvetebollen.
- Sett på «lokket» og server mens det er varmt. Spises med skje.
Oppskrift på hveteboller finner du her.
Rettens opphav
Heitevegger blir regna som en rett fra Bergen – som var mye utsatt for kontinental påvirkning – men kan også tolkes som ei fornorsking av «heisse Wecke» – et slag franskbrød eller hvetekake.
Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012