
Feitekaker med blod
Gammal middagsrett frå Voss.
Middagsretter
Middels
1.5timer
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg raspekakemjøl
- 1 l vatn
- 4 dl blod, helst av gris
- 2 ss kanel
- 2 dl sukker
Fremgangsmåte
- Bland alt det turre i mjølet, bland så i vatn og blod og rør godt. Lat stå i 10 minutt.
- Lag store kaker og kok dei i ein time i lettsalta vatn.
Dersom ein ynskjer det kan ein ta ein liten bete bacon inni, men då må det kokast cirka 15 minutt ekstra.
Server kakene med sukker eller smør på.
Rettens opphav
På grunn av at blodet var lite holdbart i frisk tilstand var det vanlig å servere blod like etter slaktingen. Blodbrød eller klubb var vanlige retter som gjorde at man kunne lagre blodet mye lenger. Dette var før fryserens tid.
Denne oppskriften ble sendt inn av Brita Knapstad i Bjørgum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.