
Løksaus servert til ferskt kjøtt og suppe
Løksaus
Tradisjonsrikt tilbehør til ferskt kjøtt og suppe.
Tilbehør
Lett
20minutter
Vestfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 30 g smør
- 35 g hvetemel
- 7.5 dl kraft
- 1 stk løk
- 1 ts salt (smak til)
- 1 ss sukker (smak til)
- 1 ss eddik (smak til)
Fremgangsmåte
Denne oppskriften tar utgangspunkt i retten ferskt kjøtt og suppe som du finner her (åpner i ny fane).
- Smelt smøret, rør i melet og spe med kokende kraft, litt etter litt.
- Tilsett finhakket løk og la den koke med i 5 minutter.
- Ta gryta av varmen og tilsett salt, eddik og sukker etter smak.
Rettens opphav
Ferskt kjøtt og suppe har vært selskapsmaten framfor noe i hele Vestfold, og melboller/bollegrøt var fast følge. Kjøttet serveres med grønnsaker fra suppa, kokte poteter og sursøt saus, eller med løksaus. Denne oppskriften er modifisert etter oppskrift i boka «Fra Vestfolds spiskammers», utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 1997.