
Bollegrøt
Tilbehør til fersk suppe.
Middagsretter
Middels
20minutter
Vestfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 100 g smør
- 4 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 4 ss semulegryn
- 2 stk egg
- 25 g skoldede hakkede mandler
- 2 stk dråper mandelessens
- 1 ts kardemomme
- 1 ts sukker
- 0.5 ts salt
Fremgangsmåte
- Smelt smør i en kjele. Rør inn hvetemelet og spe med melk til en tynn grøt.
- Dryss på grynene og la det koke til en passe fast grøt.
- Ta grøten av plata, rør i egg og mandler. Smak til med krydder.
- Hell grøten på et flatt fat og klapp den til. Ei skje av bollegrøten legges i suppetallerken før suppa helles over.
Oppskrift på ferskt kjøtt og suppe finner du her (åpner i ny fane).
Rettens opphav
Ferskt kjøtt og suppe med melboller har vært selskapsmaten framfor noe i hele Vestfold.
Denne oppskriften ble sendt inn av Andebu Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.