Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker
Fra barndommens late sommerdager til voksenlivets mettende middager, rabarbraen du har stående i en krok i hagen fortjener en renessanse.
Gjennom hele 2019 setter Norges Bygdekvinnelag søkelyset på det norske byggkornet med "Aksjon spis norsk bygg!".
Ulike varianter av supper med melboller i, er kanskje den matretten vi har flest forskjellige varianter av her på norsktradisjonsmat.no.
Selv om fasten i kirkelig regi har tatt slutt, lever matskikkene knyttet til fastetida i beste velgående selv i dag.
Julebord med gode venner, familie eller kolleger? Se våre forslag på fristende og tradisjonsrike oppskrifter til julas selskap og fester!
Oppskrifter, matlagingsmetoder og oppbevaringsmetoder fra andre verdenskrig.
Slaktinga hadde en sentral rolle på gårdene før i tida. Her kan du lære mer om dette.
Når kveldene blir mørkere og lufta kaldere er det perfekt å samles rundt smakfulle og varmende tradisjonsmatretter.
Lær mer om gamle norske juletradisjoner.
Hvilke vekster som du finner i naturen kan brukes i matlagingen, og hva kan de brukes til?
Brygging - og drikking - av øl har lang historie i Norge. Lær mer om den her.
Til hverdags og til fest – grauten har hatt en enorm betydning i det norske kostholdet til alle tider.
Få retter kan matche grøtens betydning i det norske kostholdet. Variantene er mange - les mer om dem her.
Med god konservering har du glede av sommarsmakane heile året. Her finn du alt du treng å vite om konservering av frukt, bær og grønsaker.
Mai måned er fullspekket med anledninger til å sette tradisjonsrike retter på menyen. Her finner du tips til alt fra koldtbord til kakebord.
Melk er blant råvarene som historisk har hatt størst betydning i kostholdet. Her kan du lære mer om melkas rolle i norske mattradisjoner.
Hvor mye er egentlig 'åtte potter rømme' og 'fire merker smør'? Her finner du oversikt over mål og vekt.
Mye av den norske tradisjonsmaten bygger på å utnytte alle råvarer til fulle. Prøv våre restetips og kast mindre mat!
Hvordan har bryllup blitt gjennomført i Norge tidligere, og hva sto på menyen?
Her kan du lese historia bak ein av våre mest kjente og kjære retter.
Noen av julekakene våre har røtter langt tilbake i tid, mens andre er mer moderne innslag. Finn oppskriftene her!
Når var åbit, non, øft og duul og hva spiste man? Her finner du gamle norske ord, uttrykk og matlister knyttet til måltidene gjennom dagen.
Lær mer om mattradisjoner knyttet til påskehøytiden.
Både lokallag og fylkeslag i Norges Bygdekvinnelag har i mange år samlet oppskrifter og gitt ut bøker og hefter om tradisjonsmat fra sitt område.
Her har vi samlet glutenfrie oppskrifter på klassiske tradisjonsmatretter.
Lær mer om mattradisjonene i Vestfold gjennom året og til ulike begivenheter.
Skikker og mattradisjoner til hverdag og høytid.
I denne artikkelen kan du lære mer om Sogn og Fjordanes matkultur, slik den har utviklet seg mellom dype fjorder og høye fjell.
Bli bedre kjent med Sør-Trøndelags mattradisjoner.
Lær mer om det historiske kostholdet og mattradisjoner i Hedmark.
Bli bedre kjent med hvordan mattradisjonene har utviklet seg i vår mest folkerike region.
Utforsk Buskeruds rike mattradisjoner i denne artikkelen.
Lær mer om hvordan mattradisjonene har utviklet seg på det glade Sørland.