Solbærsaft

Tre glass med solbærsaft

Solbærsaft

Frisk og god solbærsaft - rik på smak og vitaminer!

saft

Safting og sylting

solbær

Drikke

Middels

60minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg bær
  • 1 l vann
  • 375 g sukker (per liter saft)

Fremgangsmåte

Frisk og god solbærsaft, rik på smak og vitaminer, kan serveres både varm og kald.

Dette er en enkel oppskrift på tradisjonell solbærsaft.

  1. Bærene knuses, kokes og siles.
  2. Til hver liter saft tilsettes 375 g sukker. Kokes i en halv time. Has så på flasker og korkes igjen.

Rettens opphav

Solbær er en vanlig hageplante i Østfold.

Denne oppskriften er hentet fra boka «Drikke fra Østfold», utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.