- Kok opp melk, vørterøl, rosiner, sirup og sukker. Avkjøl til kroppstemperatur. Ta så i resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen. Deigen er veldig seig, så bruk gjerne en god olivenolje på hendene. Bruker du kjøkkenmaskin, så kan det blir veldig klinete. Husk: Jo mere mel, jo hardere vørterkaker! Sett til heving på et mørkt sted i 40 minutter, gjerne med plast over.
- Bak ut til 6 runde vørterkaker. Ta godt med olivenolje eller annen god olje på hendene så deigen ikke sitter fast. Hev kakene i ca 20 minutter. Deretter kan du gjerne pensle dem med sammenpiskede eggehviter.
- Forvarm ovnen til 180 grader og steik dem i ca 35 minutter.
Vørterkakene vil noen ganger sprekke under steiking. For å unngå det kan du klippe noen kryss i kakene før du steiker dem.
Oppskrifta gir 6 runde vørterkaker. Skjær den i skiver og spis som den er, eller ha smør og ost på.
Tips!
I den opprinnelige oppskrifta er det dobbelt så mye sukker som i denne. Du kan gjerne bruke annet søtningsmiddel, som f.eks. Sukrin Gold. Hvetemel kan med fordel byttes ut med sikta speltmel.