
Villsvinfilét
En eksklusiv og flott søndagsmiddag!
Middagsretter
Middels
40minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 500 g filét av villsvin
- 1 ts malt nellik
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- 4 ss smør
- 1 ts knuste einebær
- 4 stk løk i skiver
- 20 stk kantareller
Fremgangsmåte
- Krydre kjøttet med malt nellik, salt og pepper.
- Varm smør i en gryte eller stor panne. Brun kjøttet alle sider på sterk varme i 5 minutter, skru ned varmen og stek videre i 10-15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Svinet skal være gjennomstekt. La steken hvile i 15 minutter.
- Ha løk, sopp og einebær i pannen og stek på middels varme til løken er brun og karamellisert.
Server steken med soppblandingen og smørstekte mandelpoteter.
Rettens opphav
Villsvin var vanlig i Norge for flere tusen år siden. De ble senere utryddet, men har i senere tid blitt mer vanlig i grensetraktene i Østfold. Villsvinet ble utryddet i Sverige på 1600-tallet, men gjeninnført på 1700-tallet.
Den svenske villsvinstammen har hatt en eksplosiv vekst, og det er dyr herfra som har kommet over til Norge. Villsvin er «svartelistet» i Norge.
Denne oppskriften ble sendt inn av Degernes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.