close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


villsvinfilet i panne

Villsvinfilét

En eksklusiv og flott søndagsmiddag!

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g filét av villsvin
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 4 ss smør
  • 1 ts knuste einebær
  • 4 stk løk i skiver
  • 20 stk kantareller

Fremgangsmåte

  1. Krydre kjøttet med malt nellik, salt og pepper.
  2. Varm smør i en gryte eller stor panne. Brun kjøttet alle sider på sterk varme i 5 minutter, skru ned varmen og stek videre i 10-15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Svinet skal være gjennomstekt. La steken hvile i 15 minutter.
  3. Ha løk, sopp og einebær i pannen og stek på middels varme til løken er brun og karamellisert.

Server steken med soppblandingen og smørstekte mandelpoteter.


place
Østfold

Rettens opphav

Villsvin var vanlig i Norge for flere tusen år siden. De ble senere utryddet, men har i senere tid blitt mer vanlig i grensetraktene i Østfold. Villsvinet ble utryddet i Sverige på 1600-tallet, men gjeninnført på 1700-tallet.
Den svenske villsvinstammen har hatt en eksplosiv vekst, og det er dyr herfra som har kommet over til Norge. Villsvin er "svartelistet" i Norge.
Denne oppskriften ble sendt inn av Degernes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.