- Forvarm ovnen til 160 grader.
- Rør margarin og sukker hvitt. Pisk inn eggeplommene, en av gangen. Bland mel og bakepulver, og tilsett dette til margarinblandingen. Tilsett melk.
- Ha røra i en bakepapirkledd langpanne.
- Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs og ha over røra. Dryss på hakkede mandler eller mandelflak og stek i 30 minutter til kake er pent gylden.
- Del kaka vertikalt i to, og legg fyll på den ene delen. Legg den andre delen oppå. Bruk ferdig vanilje- eller romkrem, lag av pakke eller lag fra bunnen av:
Eggekrem:
- 2 eggeplommer
- 40 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts potetmel eller maisenna
- 0,5 l melk
- 1 dl kremfløte
Bland egg, sukker, vaniljesukker, potetmel og melk i en kjele og varm til det tykner. Rør godt hele tiden slik at kremen blir jevn.
Sett kasserollen i kaldt vann og avkjøl raskt. Pisk fløten stiv, og bland den sammen med eggekremen.