close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Vassgrøt

Hverdagsgrøt som ble spist både varm og kald.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Lett
  • timer 10 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l vann
  • 3 dl byggmel/havremel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og litt salt. Dryss på byggmel/havremel og rør kraftig. La det småkoke i cirka 10 minutter.

Grøten kan serveres varm med kald melk ved siden av/eller over, eller kald med varm/lunken melk oppå.


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Tove Bjørseth i Bratsberg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
Vassgrøt var vanlig kost i alle hjem i tidligere tider. Alle måtte spise vassgrøt, enten de likte det eller ikke. Den ble spist opptil flere ganger om dagen, gjerne med smørøye, rømme eller sirup på. Kald grøt kunne spises med varm melk attåt/oppå, eller skjæres i skiver og stekes. Da var det godt å ha på sirup.