close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Vassgraut

Graut laget av kornet som ble dyrket i fjellbygdene i Norge, nemlig bygg.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Middels
  • timer 30 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l vatn
  • 1 ts salt
  • 3 dl byggmel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vatnet. Sikt melet i og rør kraftig. Kok i 5 min. Tilsett salt.

Spises med sirup og surmelk.


place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Solveig Brøste Sletta i Grytten Bygdekvinnelag. Hun skriver:
Dette er en grøt som mine foreldre snakket mye om at de spiste da de vokste opp på 30 - 40-tallet. Dagen etter brukte de restene til "vermt-på-graut". Da kokte de opp surmelk, skar biter av grøten og la opp i surmelka og vermte.