
Varm rispudding
Enkel dessert av risgrøtrester.
Desserter
Lett
60minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 8 dl risgrøt
- 2 stk egg
- 3 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 180 grader.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker lett sammen.
- Bland eggeblandingen og grøten god sammen. Hvis grøten er veldig fast kan du ha i litt melk og røre den mykere.
- Fyll røra i en ildfast form, og stek den i cirka 40 minutter eller til puddingen blir pent gylden.
Server puddingen varm med rød saus, oppskrift finner du her (åpner i ny fane).
Rettens opphav
Tidligere ble den melken som ikke ble solgt privat eller sendt til meieriet separert hjemme. I begynnelsen tok ikke meieriet imot melk på lørdag kveld og søndager. Derfor var det lenge vanlig å ha risgrøt eller fløtegrøt til middag på mandager. Restene ble gjerne brukt til dessert, slik som rispudding.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.