close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


vaniljesaus i bolle

Vaniljesaus

Klassisk dessertsaus etter gammel oppskrift fra Toten.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 20 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 4 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 2 ts maismel
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Visp eggene lett sammen.
  2. Bland alt i en kjele og varm opp til kokepunktet under omrøring. Avkjøl.

Vaniljesaus er godt tilbehør til friske bær, til bærkaker og -terter og andre desserter.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boken "Amtmanninen og hennes døtre", skrevet av Torveig Dahl, Kirsten Gustad, Anne Mari Amlien, Vigdis Bjørhovde, Rita Wentzel-Larsen og Karin E. Jansen.
Boka er basert på de håndskrevne oppskriftene etter amtmanninne Ditlevine Weidemann og hennes døtre Ingeborg Marie, Nahyda og Amalie fra Stenberg på Toten, der de levde 1802-1901. Amtmanninnene holdt styr på store og omfattende husholdninger, og hadde ansvar for at det som ble servert til hverdag og fest var standsmessig og innholdsrikt for familien, for tjenerskapet - og for alle gjestene gjennom året.