- Visp eggene lett sammen.
- Bland alt i en kjele og varm opp til kokepunktet under omrøring. Avkjøl.
Vaniljesaus er godt tilbehør til friske bær, til bærkaker og -terter og andre desserter.
Klassisk dessertsaus etter gammel oppskrift fra Toten.
Vaniljesaus er godt tilbehør til friske bær, til bærkaker og -terter og andre desserter.
Denne oppskriften er hentet fra boken "Amtmanninen og hennes døtre", skrevet av Torveig Dahl, Kirsten Gustad, Anne Mari Amlien, Vigdis Bjørhovde, Rita Wentzel-Larsen og Karin E. Jansen.
Boka er basert på de håndskrevne oppskriftene etter amtmanninne Ditlevine Weidemann og hennes døtre Ingeborg Marie, Nahyda og Amalie fra Stenberg på Toten, der de levde 1802-1901. Amtmanninnene holdt styr på store og omfattende husholdninger, og hadde ansvar for at det som ble servert til hverdag og fest var standsmessig og innholdsrikt for familien, for tjenerskapet - og for alle gjestene gjennom året.