close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


vafler på fat med brunost og syltetøy

Vafler

Lykken er nystekte vafler!

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Landsdekkende
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 5 dl melk
  • 3 dl rømme
  • 600 g hvetemel
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts kanel (kan sløyfes)
  • 2 ts bakepulver
  • 200 g smør eller margarin

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker godt sammen. Tilsett melk og rømme.
  2. Tilsett de tørre ingrediensene, og rør godt til en klumpfri røre.
  3. La røren svelle i cirka 15 minutter.
  4. Rør inn smeltet smør.
  5. Stek vaflene i vaffeljern.

Serveres nystekte med rømme og syltetøy eller brunost.

1 porsjon gir 15 vafler.

Tips: Vafler er praktisk og velsmakende måte å bruke opp rester på. Du kan bytte ut melka med kulturmelk eller kefir, eller erstatte noe av melka med det du måtte ha av rømme, fløte, kesam eller hytteost (cottage cheese). Det går også fint å blande rester av risengryn-, byggryn,- eller havregrynsgrøt i vaffelrøra.


place
Velg fylke fra kartet

Rettens opphav

Vafler finner vi i ulike varianter over hele landet. De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet. De første kakene som ble laget i Norge, utover de kakene som ble stekt på helle (takke), var kaker stekt i jern, som man holdt inn i varmen. Det kunne være vaffeljern, gorojern og munkejern, i tillegg til krumkakejern, med lange skaft. Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.