Unnis Mandelkake
Kjempegod, glutenfri kake med mandel og sjokolade. Kan nytes med krokanis og kirsebærsyltetøy.
Kaker
Lett
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 200 g mandler
- 200 g kokesjokolade
- 6 stk egg
- 200 g sukker eller melis
Fremgangsmåte
Oppskrift glutenfri mandelkake:
Mal opp mandler og kokesjokolade.
Pisk eggedosis av egg og sukker eller melis
Legg bakepapir i en rund form ca. 26 cm
Bland mandelmasse og eggedosis forsiktig og fyll i stekeformen.
Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca. 30 min.
Unni serverer kaken med krokanis og kirsebærsyltetøy. Krem og hermetisk fersken er også godt.
Kaken egner seg godt til å fryse. Trenger toppen 2 timer for å tine.
Rettens opphav
Asker Bygdekvinnelag samlet inn oppskrifter på sine favorittkaker. Unnis mandelkake er en av disse kakene.