Unnis Mandelkake

Unnis mandelkake

Unnis Mandelkake

Kjempegod, glutenfri kake med mandel og sjokolade. Kan nytes med krokanis og kirsebærsyltetøy.

Glutenfri

kirsebærsyltetøy

krokanis

mandel

sjokolade

Kaker

Lett

20minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 200 g kokesjokolade
  • 6 stk egg
  • 200 g sukker eller melis

Fremgangsmåte

Oppskrift glutenfri mandelkake:

Mal opp mandler og kokesjokolade.

Pisk eggedosis av egg og sukker eller melis

Legg bakepapir i  en rund form ca. 26 cm

Bland mandelmasse og eggedosis forsiktig og fyll i stekeformen.

Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca. 30 min.

Unni serverer kaken med krokanis og kirsebærsyltetøy. Krem og hermetisk fersken er også godt.

Kaken egner seg godt til å fryse. Trenger toppen 2 timer for å tine.

Rettens opphav

Asker Bygdekvinnelag samlet inn oppskrifter på sine favorittkaker. Unnis mandelkake er en av disse kakene.