- Kok opp melken og avkjøl.
- Bland medisterdeig med salt, potetmel, pepper, malt ingefær og revet muskatnøtt. Spe med 3-4 dl melk. Det kan kanskje være behov for mer melk – farsen skal være så løs at det er vanskelig å «forme kaker».
- Stapp pølser med en pølsestapper. Oppskriftsinnsenderen bruker hylser sydd av gamle laken (sydd så lange som hun ønsker at pølsene skal være, cirka 25-30 cm). Man kan også stappe i tarmer. Knyt hyssing på toppen.
- Legg pølsene i lake i 1 uke, som beskrevet under:
Lake og trekking:
- Ha alle ingrediensene til laken i en kjele og kok opp. Avkjøl. Ha pølsene i den avkjølte laken i 1 uke.
- Lag en blanding av 1 del melk og 1 del vann – nok til at det dekker pølsene – og ha pølsene i blandingen i 1,5 døgn.
- Trekk pølsene i varmt vann i 45 minutter – 1 time. Vannet bør ikke koke.
Pølsene kan fryses.