- Rens og skyll bærene. Bær, vann og sukker kokes i 15 min. Melet røres ut i litt vann til en tynn jevning og vispes i grøten.
- En kan og blande sukker og mel og drysse blandingen i grøten gjennom en melsikt under omrøring. Da unngår en lettere at den klumper seg.
- Kokes i 15-20 min under stadig omrøring så den ikke svir seg.
Tyttebærgrøt
En tradisjonsrett fra Singsås.
local_offer Desserterlocal_dining Letttimer 60 minutterlocation_on Sør-Trøndelag-
favorite_border
Ingredienser
- 5 l tyttebær
- 25 dl vann
- 2 kg sukker
- 500 g siktet rugmel
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Tyttebærgrøt er en tradisjonsrett fra Singsås, en dessert som ble servert med sukker og fløtemelk. Store porsjoner av grøten kunne oppbevares på krukker i kjeller eller spisskammer. Over grøten var det gjerne pergamentpapir og/eller voks. Da kunne grøten holde seg god gjennom hele vinteren.
Oppskriften er sendt inn av Singsås Bygdekvinnelag.