close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


tyttebær i skål

Tyttebærgrøt

En tradisjonsrett fra Singsås.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 l tyttebær
  • 25 dl vann
  • 2 kg sukker
  • 500 g siktet rugmel

Fremgangsmåte

  1. Rens og skyll bærene. Bær, vann og sukker kokes i 15 min. Melet røres ut i litt vann til en tynn jevning og vispes i grøten.
  2. En kan og blande sukker og mel og drysse blandingen i grøten gjennom en melsikt under omrøring. Da unngår en lettere at den klumper seg.
  3. Kokes i 15-20 min under stadig omrøring så den ikke svir seg.

place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Tyttebærgrøt er en tradisjonsrett fra Singsås, en dessert som ble servert med sukker og fløtemelk. Store porsjoner av grøten kunne oppbevares på krukker i kjeller eller spisskammer. Over grøten var det gjerne pergamentpapir og/eller voks. Da kunne grøten holde seg god gjennom hele vinteren.
Oppskriften er sendt inn av Singsås Bygdekvinnelag.