Tyttebærfromasj

tyttebær i skål

Tyttebærfromasj

Frisk og god dessert fra Svinndal.

Desserter

Lett

30minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl fløte
  • 75 g sukker
  • 3 dl melonyogurt
  • 3 dl rørt tyttebær/tyttebærsyltetøy
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk sitrongele

Fremgangsmåte

  1. Lag gele med redusert vannmengde. Avkjøl. Før geleen stivner blandes den med vispet krem (fløte og sukker ) tilsatt yogurt.
  2. Tilsett rørte tyttebær / tyttebærsyltetøy og hell blandingen i form eller dessertbeger / glass. Settes kaldt til fromasjen har stivnet. Kan også fryses.

Pyntes med tyttebær og blad før servering.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Svinndal Bygdekvinnelag.
De skriver at denne fromasjen vant konkurransen «Svinndals tyttebærrett 1996». Oppskriften er innlevert av Gerd Borgen, Svinndal.