
Tyttebærfromasj
Frisk og god dessert fra Svinndal.
Desserter
Lett
30minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 dl fløte
- 75 g sukker
- 3 dl melonyogurt
- 3 dl rørt tyttebær/tyttebærsyltetøy
- 1 ts vaniljesukker
- 1 stk sitrongele
Fremgangsmåte
- Lag gele med redusert vannmengde. Avkjøl. Før geleen stivner blandes den med vispet krem (fløte og sukker ) tilsatt yogurt.
- Tilsett rørte tyttebær / tyttebærsyltetøy og hell blandingen i form eller dessertbeger / glass. Settes kaldt til fromasjen har stivnet. Kan også fryses.
Pyntes med tyttebær og blad før servering.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Svinndal Bygdekvinnelag.
De skriver at denne fromasjen vant konkurransen «Svinndals tyttebærrett 1996». Oppskriften er innlevert av Gerd Borgen, Svinndal.