close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Tyske skiver
camera_alt FOTO: Oda Christina Berger-Nordshus

Tyske skiver med sitron

Småkaker som smelter på tungen.

kjeks
sitron
skiver
  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 1 dl sukker
  • 12 stk revet sitron
  • 1 dl potetmel
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl perlesukker til pynt ( kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Rør romtemperert smør luftig med sukkeret. Riv sitronskall og rør inn (ha gjerne i mer sitronskall, om du vil ha en mer markant sitronsmak). Bland potetmel og hvetemel og sikt inn. Arbeid deigen smidig.

Del deigen i to og form til ruller på ca 5 cm i diameter. Pakk rullene i plast og legg i kjøleskapet i noen timer. Fjern plasten og skjær skiver på ca. 1/2 cm.

Legges på stekeplate med bakepapir. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det, alternativt kan du drysse melis over ved servering.

Stekes i ovn på 200 grader i ca 10 minutter eller til skivene begynner å få farge. Avkjøles på rist.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Tyske skiver er en tradisjonsrik julekake som stammer fra Tyskland. Inger Solberg forteller at hun husker at farmoren hennes alltid bakte disse til jul: De smeltet på tungen.