- Bland alt det tørre og smuldre i smøret. Rør gjæren ut i lunken melk og rør alt sammen til en løs deig. La den heve til det dobbelte. Rør om og bre deigen utover en smurt langpanne. La etterheve.
- Smøret halvsmeltes og brees utover. Mel og sukker blandes og drysses over. Kanel og sukker blandes sammen og drysses over i pene ruter.
- Kaken stekes midt i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter. Avkjøles på rist. Denne kaken kan godt fryses. Skjæres opp i snipper på skrå når den skal serveres.
Trøndersk tekake
Variant av klassisk tekake.
local_offer Kakerlocal_dining Middelstimer 60 minutterlocation_on Sør-Trøndelag-
favorite_border
Ingredienser
- 1 l hvetemel
- 100 g sukker
- 1⁄2 ts kardemomme
- 1⁄2 ts bakepulver
- 50 g gjær
- 150 g smør
- 5 dl melk
- 50 g smør (strø)
- 6 ss sukker (strø)
- 2 ss hvetemel (strø)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Nes/Oksvoll Bygdekvinnelag i Sør-Trøndelag. Trøndersk tekake har mange varianter, den som er avbildet, er uten melk og smør, det er brukt rapsolje og litt salt.