close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


trollkrem i skål
camera_alt FOTO: Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Trollkrem

Silkemyk, søt og syrlig dessert.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 10 minutter
  • location_on Nordland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l tyttebær
  • 3 dl sukker
  • 1 stk eggehvite

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen alle ingrediensene til det er luftig og lett. Server straks.

place
Nordland

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka "Tradisjonsmat fra Nordland" som ble utgitt av Nordland Bygdekvinnelag i 2010. I boka kan vi lese fra innsenderen: "Jeg husket at min bestemor alltid pleide å plukke litt ekstra tyttebær etter at hun var ferdig med syltingen for vinteren. "Eta-bær" kalte hun det, og skålen med etabæra (hel bær) sto framme omtrent som potetgullskåla nå til dags".