close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


trollkrem i skål
camera_alt FOTO: Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Trollkrem

Søt og frisk dessert med tyttebær.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 10 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 stk eggehvite
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Fyll rene bær, sukker, vaniljesukker og eggehvite i rørebollen til en kjøkkenmaskin.
  2. Rør blandingen kraftig til de fleste bærene er knust, og massen er som lyserosa skum.

Trollkremen må røres like før servering, for den faller raskt sammen igjen. Serveres alene, eller med vaniljesaus eller vispet krem.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

I Akershus var det svært vanlig å plukke blåbær og tyttebær, og av og til molter. Å bruke tyttebær er særlig typisk for Aurskog-Høland, hvor man finner tyttebær i store mengder i skogen.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag, til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.