close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Trøffelkake

En flott festkake etter gammel oppskrift.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 125 g smør/margarin
  • 2 stk egg
  • 2 dl melk
  • 50 g sjokolade
  • 300 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 10 stk dråper romessens

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene.
  2. Smelt sjokoladen med litt av melken og bland i resten; melk, romessens, hvetemel og bakepulver vekselvis.
  3. Ha røren i en kakeform. Sett kakeformen på rist nederst i ovnen og stek den ved 190°C i cirka 45 minutter.

Sjokoladefyll:

  • 50 gram sjokolade
  • 2 ss kaffe
  • 50 gram smør/margarin
  • 300 gram melis
  • 1 egg
  • 10-12 dråper romessens
  1. Smelt sjokoladen i kaffen i en kjele og bland inn smøret. Tas delvis av varmen og bland inn melis. Rør godt.
  2. Avkjøl litt og tilsett egget lett sammenpisket.

Montering: 

Når kaken er avkjølt kan du dele den i 2 eller 3 lag og ha sjokoladefyllet i og rundt kaken.


(Bruk mørk eller lys sjokolade i kaken – alt etter hva du foretrekker)


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Ann-Mari Kihl fra Råde i Østfold. Hun er født i 1939, og har vært medlem av Råde Bygdekvinnelag i 50 år.
Oppskriften har hun etter sin mormor Mathea Lund, som var født 1870. Mathea var bondekone i hele sitt yrkesaktive liv.