close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kantarellsuppe i skål

Traktkantarellsuppe

Deilig suppe fra naturens spiskammers.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 25 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l fersk traktkantarell
  • 1 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l hønsekraft/-buljon
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss blåmuggost, f.eks. Norzola
  • 1 dl fløte
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær soppen i biter. Fres den i smør i ei gryte i noen minutter.
  2. Dryss hvetemel over og rør godt. Spe deretter med buljong, litt og litt om gangen.
  3. Smak til med tomatpuré og ost, og la suppa koke i 10 minutter.
  4. Ha i fløte og sitronsaft. Pynt gjerne med litt grønt før servering.

 


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Soppsanking har ikke lange tradisjoner i Norge, men tok seg opp utover 1900-tallet. Med rasjonering og matmangel under 2.verdenskrig ble folk tvunget til å bli mer oppfinnsomme og høste av det naturen ga, og det ble plukket og brukt mye sopp i disse årene.