- Skjær silden på tvers i 1 cm tykke strimler.
- Kok opp eddik, melis, nellik og pepper. Avkjøl. Rør inn ketchup og olje.
- Finhakk agurk, gulrot og løk og tilsett. Smak til med salt, og hell blandingen over silden.
- Sett i kjøleskap minst 3 timer før servering.
Tomatsild
"Havets sølv" i tomatsaus.
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 20 minutterlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk kryddersildfileter
- 1 dl eddik (7%)
- 11⁄2 dl melis
- 5 stk nellikspiker
- 5 stk pepperkorn, hele
- 1 dl ketchup
- 1⁄2 dl olje
- 2 ss sylteagurk
- 1 stk kokt gulrot
- 1 stk sjalottløk
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Å fiske sild og bruke denne i matlagingen har lange tradisjoner i de Østfoldskommunene som ligger langs kysten.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.