close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


tomatsild i glass

Tomatsild

"Havets sølv" i tomatsaus.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk kryddersildfileter
  • 1 dl eddik (7%)
  • 112 dl melis
  • 5 stk nellikspiker
  • 5 stk pepperkorn, hele
  • 1 dl ketchup
  • 12 dl olje
  • 2 ss sylteagurk
  • 1 stk kokt gulrot
  • 1 stk sjalottløk

Fremgangsmåte

  1. Skjær silden på tvers i 1 cm tykke strimler.
  2. Kok opp eddik, melis, nellik og pepper. Avkjøl. Rør inn ketchup og olje.
  3. Finhakk agurk, gulrot og løk og tilsett. Smak til med salt, og hell blandingen over silden.
  4. Sett i kjøleskap minst 3 timer før servering.

place
Østfold

Rettens opphav

Å fiske sild og bruke denne i matlagingen har lange tradisjoner i de Østfoldskommunene som ligger langs kysten.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.