Tomatsild

tomatsild i glass

Tomatsild

"Havets sølv" i tomatsaus.

Tilbehør

Lett

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk kryddersildfileter
  • 1 dl eddik (7%)
  • 1.5 dl melis
  • 5 stk nellikspiker
  • 5 stk pepperkorn, hele
  • 1 dl ketchup
  • 0.5 dl olje
  • 2 ss sylteagurk
  • 1 stk kokt gulrot
  • 1 stk sjalottløk

Fremgangsmåte

  1. Skjær silden på tvers i 1 cm tykke strimler.
  2. Kok opp eddik, melis, nellik og pepper. Avkjøl. Rør inn ketchup og olje.
  3. Finhakk agurk, gulrot og løk og tilsett. Smak til med salt, og hell blandingen over silden.
  4. Sett i kjøleskap minst 3 timer før servering.

Rettens opphav

Å fiske sild og bruke denne i matlagingen har lange tradisjoner i de Østfoldskommunene som ligger langs kysten.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.