close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjevle og sleiv på kjøkkenhåndkle

Tjukklefser

Oppskrift fra Oppdal på tradisjonell bakst.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 15 dl surmjølk (kulturmelk)
  • 500 g smult
  • 500 stk sukker
  • 2 dl sirup
  • 4 ss hjortetakksalt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 212 kg hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker. Bland i litt av mjølet, så surmelk. Bland i alt det tørre. La deigen stå cirka én time før utbaking.
  2. Still takka på 2 eller 3. Kjevle ut 3-4 mm tykke leiver. Stekes pent lysebrune.

Smør på smør, sukker og kanel. Smaker også godt med brunost.

I stedet for 500 gram smult kan du bruke 750 gram margarin. En fjerdedel av hvetemelet kan byttes ut med rugsikt, om du ønsker.


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Oppdal Bygdekvinnelag.