- Ertene legges i bløt natten over og det strøs litt finsalt i vannet. Vannet skiftes før ertene settes på koking. Ertene skal koke ca. 1 time. Under koking tas søet/skummet av.
- Ribben legges i salt natten over. Saltet skylles av før koking og den skjæres i passe stykker. Ribben settes til koking i en egen kasserolle og kokes til den blir mør (ikke til den blir bløt). Grillskive eller sideflesk kan også brukes.
- Gulrøttene skjæres i terninger og kokes sammen med erter i 6-7 minutter. Potetene skrelles og has i hel til koking sammen med erter. Her kan ribben få sin siste koketid sammen med erter.
Tjukkerter og flesk
Tradisjonsmatrett fra Musken i Hellemofjorden.
local_offer Middagsretterlocal_dining Middelstimer 2 timerlocation_on Nordland-
favorite_border
Ingredienser
- 1 stk pakke gule erter
- 6 stk gulrøtter
- 14 stk poteter
- 2 kg ribbe
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Musken Bygdekvinnelag. Dette er en tradisjonsrett som ofte har vært brukt av den eldre generasjon inne i Musken i Hellemofjorden, men også idag er dette en rett som ofte lages.