close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


svisker i skål

Tilslørt ris

Spennende dessert med svisker og ris etter oppskrift fra Gjerpen.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 45 minutter
  • location_on Telemark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g svisker
  • 1 l vann
  • 75 g sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 l melk
  • 125 g ris
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok sviskene med vann og sukker. Jevnes med potetmeljevning til en forholdsvis tynn grøt.
  2. Kok melk og ris til en tynn grøt. Smak til med sukker og vaniljesukker
  3. Legg sviskegrøt og risgrøt lagvis i en dyp skål eller porsjonsglass mens grøten er lunken.

Serveres avkjølt med krem.

Tips

Du kan også bruke rester av risgrøt til denne retten.


place
Telemark

Rettens opphav

Denne oppskriften kommer fra Gjerpen i Telemark, og er hentet fra boka "Mat frå Telemark", utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.