- Plukk dei modne, blå bæra og tørk dei utover eit bord. Lagre dei i krukker som ein bind lintøy over, eller i tøyposar.
- Før bruk vert bæra knuste og sette i bløyt eit kvartes tid. Rekn eit par skeier bær til kvar liter vatn. Slå kokande vatn over dei utbløytte bæra, og trekk dei i 10 minutt.
Te av einerbær
Smakfull te av ville vekstar!
local_offer Drikkelocal_dining Letttimer 20 minutterlocation_on Sogn og Fjordane-
favorite_border
Ingredienser
- 2 ss einerbær
- 1 l vatn
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Einer har hatt mange bruksområder i tradisjonell norsk matlaging. Blant annet har den blitt brukt som krydder, i øl, medisin og einerkvister har vært brukt til rengjøring av trau med mer.
Denne oppskrifta er henta frå boka "Fjordamat" av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal, og er ei oppskrift etter Dina Larsen og Dorothea Rabbes kokebok frå 1938.