
Syrinsaft
Det er tiden for de gode smaker og vakre farger.
Drikke
Lett
60minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 10 stk Syrinblomstklaser
- 5 dl Sukker
- 5 dl Sitronsaft, ca 10 sitroner
- 5 dl Vann
Fremgangsmåte
Start med å riste av smuss, støv, krypdyr og andre ting fra syrinen. Fjern det meste av de grove stilkene, men du trenger ikke å ta av blomstene. Ha blomstene i en stor gryte og hell over vann, sitron og sukker. Varm opp på middels varme under omrøring til sukkeret er oppløst og væsken er i ferd med å småkoke. Sil av saften direkte og oppbevar den i en glassflaske, bland med vann til servering. En del saft og tre deler saft.
Velbekomme en munnfull av sommer.
Rettens opphav
Jo mer fargerik saft du vil ha, jo mer fargerike blomster trenger du. Dessuten påvirker syren du tilsetter hvordan fargen blir, og temperaturen når du koker saften. Denne friske oppskriften bør du gi en dyp rosa saft, men husk at du kan få forskjellige resultater avhengig av mange faktorer.
I følge snl.no kom syrinen til Vest-Europa i 1560-årene, og den første syrinen ble plantet i Norge cirka 1750. De fleste syrinartene finnes i Asia, men noen av dem vokser også i Øst-Europa.