close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Syltede rødbeter

Godt tilbehør.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 50 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg rødbeter
  • 2 ts salt
  • 12 ss karve
  • 3 dl eddik
  • 3 dl vann
  • 4 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Vask rødbetene godt og kok dem møre i vann med salt i ca. 40 min.
  2. Når rødbetene er kokt, hell dem i vasken, ta kaldt vann over og gni av skinnet. Skjær dem i skiver, gjerne med riflekniv og legg dem på glass. Legg karve lagvis.
  3. Kok opp eddiklaken av eddik, vann og sukker, og hell den kokende over rødbetene. Fyll glasset helt opp og skru på lokket med en gang.

Du kan lese mer om konservering av frukt og grønt i denne artikkelen.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Rygge Bygdekvinnelag. Beter har vært dyrket i Norge i lang tid. Sylting er en gammel måte å konservere råvarer på for å forlenge holdbarheten.