close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


syltede ødbeter

Syltede rødbeter

Utmerket tilbehør til kjøtt og fisk.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg rødbeter
  • 1 ss karve
  • 1 ss nellikspiker
  • 12 ss hel sort pepper
  • 5 dl eddik (7%)
  • 250 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Vask rødbetene godt. Hold igjen litt av bladfestet og stilken.
  2. Kok opp rødbetene i lettsaltet vann til de er myke, cirka 30 minutter.
  3. Fjern skallet og skjær rødbetene i skiver før de legges over i rene glass. Dryss over karve, nellik og pepperkorn.
  4. Kok opp eddik og sukker og rør i laken slik at sukkeret løser seg skikkelig opp. Hell den kokende laken over rødbetene. Skru på tett lokk og sett glassene kjølig.

Tips

Rødbeter har en sterk rødfarge, som lett farger av. Når du fjerne skallet av rødbetene kan det være lurt å bruke engangshansker, så unngår du røde hender.


place
Østfold

Rettens opphav

Beter har vært dyrket i Norge i lang tid. Sylting er en gammel måte å konservere råvarer på for å forlenge holdbarheten.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.