close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Sylteagurk

Lag din egen sylteagurk med denne gode oppskriften.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 1 døgn
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Lag saltlake. Bruk 100 gram salt per liter vann. Bland så mye at du har nok lake til å dekke agurkene. Vask agurkene godt og legg de i saltlaken over natten.
  2. Lag syltelake: Kok opp 7,5 dl vann, 1 kg sukker og 2 dl eddikessens (35%).
  3. Hell av saltlaken og la agurkene få renne godt av seg. Legg på rene, varme glass sammen med ønsket krydder, for eksempel krondill, pepperrot, sennepsfrø og hel rød pepper. Hell den kokende laken over og skru på lokket.

 

Man kan gjerne bruke Norgesglass, men det går helt fint med vanlige syltetøyglass. Oppskriftsinnsenderen skriver at før kokte man opp laken etter en uke, men det gjør hun aldri og har heller ikke opplevd at glassene gjærer.

Agurkene bør stå en fjorten dagers tid før de brukes.


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anne Grethe Wiersholm i Rygge Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Jeg bor i Rygge og her i bygda har vi «Stabburet» som legger ned sylteagurker. Bøndene forsyner fabrikken med agurker, så følgelig er det lettvint å gå ut i åkeren og plukke den størrelsen på agurk man ønsker.
Siden vi liker de små agurkene best, pleier jeg å legge ned agurker hver år.
Da bruker jeg en oppskrift som jeg fikk av min mor. Den er ganske populær. Mange har spurt om å få den, og så er det veldig hyggelig å gi bort et glass.»