close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


syltet sylta makrell
camera_alt FOTO: Borghild Strekerud

Sylta makrell

Med fløtesaus eller pepperrotsaus.

fiskemiddag
makrell
middag
sylta
syltet
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 1 døgn
  • location_on Vest-Agder
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg makrell
  • 2 l vann
  • 34 dl salt
  • 12 dl eddik
  • 4 stk laubærblader
  • 8 stk hele pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. Legg alt i vann og kok til kjøttet løsner fra beina. La det ligge i kraften minst til neste dag.

Syltet makrell sylta

Serveres med fløtesaus eller pepperrotsaus.


place
Vest-Agder

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Tveit Bygdekvinnelag. Med nærheten til havet er det lang tradisjon i området for fiske og fiskemat. Det var en stor fordel i trange tider og under krigen.