Sylta graskar

Sylta graskar

Godt tilbehøyr til kjøt.

Tilbehør

Middels

45minutter

Sogn og Fjordane

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg reinska graskar
  • 4 dl eddik 7%
  • 800 g sukker
  • 15 g heil tørka ingefær

Fremgangsmåte

 

  1. Kløyv graskar og ta ut kjernane. Skrell graskaret og del det opp i firkantar.
  2. Kok graskarbitane i vatn i 2 minutt. Ta dei opp og lat dei renne av seg.
  3. Kok eddik og sukker med ingefær. Kok graskar porsjonsvis i sausen til dei er blanke og så vidt møyre. Legg dei på reine glas etter kvart.
  4. Kok sukkersausen i 5 minutt og slå han kokande over graskarstykka. Lukk glasa.

Du kan lese meir om hermetisering her.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.