close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Sylta graskar

Godt tilbehøyr til kjøt.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 45 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg reinska graskar
  • 4 dl eddik 7%
  • 800 g sukker
  • 15 g heil tørka ingefær

Fremgangsmåte

 

  1. Kløyv graskar og ta ut kjernane. Skrell graskaret og del det opp i firkantar.
  2. Kok graskarbitane i vatn i 2 minutt. Ta dei opp og lat dei renne av seg.
  3. Kok eddik og sukker med ingefær. Kok graskar porsjonsvis i sausen til dei er blanke og så vidt møyre. Legg dei på reine glas etter kvart.
  4. Kok sukkersausen i 5 minutt og slå han kokande over graskarstykka. Lukk glasa.

Du kan lese meir om hermetisering her.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Denne oppskrifta er frå Kari Støfringsdal, forfattar av Fjordamat-bøkene.