
Svineknoke med rotmos
Dette er oktoberfestmat!
Middagsretter
Lett
3timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk lettsaltede røkte svineknoker
- 1 stk stor kålrot
- 1 stk potet
- 1 stk gulrot
- 0.5 dl fløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fremgangsmåte
Svineknoke:
- Legg knokene i kokende usaltet vann. Bruk en stor kjele, og la vannet såvidt dekke kjøttet.
- Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme – cirka 85 grader – i cirka 2,5 time.
- Varm ovnen til 225 grader. Legg knokene på rist over en langpanne. Stek knokene i cirka 30 minutter. Bruk gjerne grill eller varmluft de siste minuttene.
Rotmos:
- Skrell kålrot, potet og gulrot og skjær dem i biter. Kok alt mørt.
- Mos med rotmoser eller stavmikser og rør inn fløten. Smak til med salt og pepper.
Server knokene med rotmos, kokte poteter og steke-/kokesjyen.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.