
Helle Cecilie Berger
Svinekamkake
Deilig kake med karamell.
Kaker
Middels
40minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "1"- 3 dl sukker (karamellsaus)
- 2 ss vann
- 150 g smør
- 1 dl kremfløte (karamellsaus)
- 2 ss melk
- 4 stk egg
- 120 g sukker (kaken)
- 120 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 3 dl kremfløte (krem)
- 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Karamellsaus:
- Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele sammen med vann til det er brunt og flytende. Ha i smeltet smør og fløte.
- Rør ut mel i melken og tilsett til karamellblandingen. La det få et oppkok og rør til det får en tykk konsistens. Ta av platen og avkjøl. Den bør være kjøleskapskald når den skal smøres på kaken.
Kake:
- Forvam ovnen til 200 grader.
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend det forsiktig inn med en slikkepott og bre røren utover en bakepapirkledd langpanne.
- Stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
- Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhåndkle og ta av papiret. Legg langpannen over kaken til den er avkjølt.
Fyll og montering:
- Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Bre denne utover 2/3 av kaken.
- Rull sammen kaken og legg den på et fat med skjøten ned. Bre resten av kremen over kaken, og smør deretter karamellsausen over.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.