Svinekamkake

Fylt svinekamkake

Helle Cecilie Berger

Svinekamkake

Deilig kake med karamell.

kakebord

karamell

karamellrullekake

krem

kremkake

østfold

rullekake

spesialitet

tradisjonskake

Kaker

Middels

40minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "1"
  • 3 dl sukker (karamellsaus)
  • 2 ss vann
  • 150 g smør
  • 1 dl kremfløte (karamellsaus)
  • 2 ss melk
  • 4 stk egg
  • 120 g sukker (kaken)
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl kremfløte (krem)
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Karamellsaus:

  1. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele sammen med vann til det er brunt og flytende. Ha i smeltet smør og fløte.
  2. Rør ut mel i melken og tilsett til karamellblandingen. La det få et oppkok og rør til det får en tykk konsistens. Ta av platen og avkjøl. Den bør være kjøleskapskald når den skal smøres på kaken.

Kake:

  1. Forvam ovnen til 200 grader.
  2. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend det forsiktig inn med en slikkepott og bre røren utover en bakepapirkledd langpanne.
  3. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter.
  4. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhåndkle og ta av papiret. Legg langpannen over kaken til den er avkjølt.

Fyll og montering:

  1. Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Bre denne utover 2/3 av kaken.
  2. Rull sammen kaken og legg den på et fat med skjøten ned. Bre resten av kremen over kaken, og smør deretter karamellsausen over.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.